Medische voedingPremium

De geschiedenis van stevia

Stevia wordt ook wel eens het gesuikerde kruid van Paraguay of honingkruid genoemd. Het werd in de 16de eeuw door de Spaanse ontdekkingsreizigers vanuit Zuid-Amerika naar het vasteland meegebracht. Toch duurde het tot 1899 vooraleer de eerste, precieze botanische beschrijving van de plant werd gepubliceerd. Auteur was Dr. Bertoni. Nadien bleef het tot 1931 stil. Dat was het jaar waarin de wetenschappers erin slaagden om stevioside te isoleren. Tijdens de tweede wereldoorlog werd suiker schaars en kreeg stevia meer en meer aandacht. Er was echter geen mogelijkheid om de productie op te drijven waardoor de interesse snel verdween. In 1970 werd de zoethouder echter in Japan geïntroduceerd toen kunstmatige zoetstoffen daar niet langer op de markt werden toegelaten. Daardoor blijft stevia vooral op de Japanse en Koreaanse markt bijzonder populair. Sinds enkele jaren is de productie van de zoethouder in snelle ontwikkeling. Brazilië, Paraguay, Uruguay, Centraal-Amerika, de VS, China, Thailan

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine
Cookies

De Apotheker maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.