GezondheidsvoorlichtingPremium

1.500 m2 om Italië in de kijker te zetten

Een prachtige winkel vol Italiaanse delicatessen, een wijnbar, een brasserie en een gastronomisch restaurant, en dat allemaal onder één dak. Een dak dat weliswaar maar liefst 1.500 m2 overspant. Het behoeft dus weinig uitleg dat wij er als de kippen bij waren toen we hoorden dat de Via Lamanna haar deuren opengooide in Brussel.

Een eettempel van 1.500 m2... het klinkt als een compleet geschift project. En nochtans kunnen we toch niet direct zeggen dat Dominique Lamanna dat label verdient. Creatief en ambitieus, dat wel. En overlopend van passie voor zijn vak. Het is dan ook niet verbazend dat hij de daad bij het woord gevoegd heeft en zijn dromen heeft waargemaakt door een heuse tempel te bouwen ter ere van de Italiaanse gastronomie. Een XXL-versie dan wel, in de gebouwen waar vroeger de belastingsdienst en de mensen van de post een onderdak vonden. Maar liefst zes maanden waren er nodig om de functionele indeling uit de gebouwen te timmeren en plaats te maken voor de indrukwekkend grote ruimtes waar design en elegantie hand in hand gaan.

Een vier-onder-een-kapje

Vanaf de straat ziet u maar één ding: de Via Lamanna. En dan bedoelen we vooral de wijnbar, die met zijn elegante hoge tafels en flashy knalrode barstoelen direct in het oog springt. Hier moet u zijn als u met volle teugen wilt genieten van een alcoholhoudende klassieker uit het mooie gelaarsde land. Naast de wijnbar, en dus nog altijd grenzend aan de Louizalaan, bevindt zich de delicatessenwinkel. Elke dag open tot negen uur 's avonds, biedt deze u een ruim assortiment van de beste Italiaanse artisanale producten. Van brood en groenten tot overheerlijke charcuterie en zelfs heuse kant-en-klare gerechten om mee te nemen.

Smaakpapillen vs. portemonnee

Goede journalisten als wij zijn, hebben we voor u ook het gastronomisch restaurant getest, wat maakt dat we u nu met een gerust geweten kunnen vertellen dat het verdict best positief was. Hoewel de inrichting eerder naar de donkere kant neigt, heeft het restaurant toch enkele onmiskenbare troeven. Zo is de bediening absoluut onberispelijk. De meeste obers komen dan ook, net als de chef, van restaurant Bocconi.

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine
Cookies

De Apotheker maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.