Zolder

Hoe isoleer je een vloer?

vloerisolatie met platen

Hoewel ongeveer 12% van de energie in een woning verloren gaat via de vloer, is vloerisolatie nog steeds niet uit de schaduw getreden. Er bestaan echter heel wat oplossingen om een vloer goed te isoleren, zoals isolatieplaten, purschuim en isolerende chape.

Hoe kan je een vloer isoleren?
Hoe wordt een vloer geïsoleerd met platen?
Hoe isoleer je een zoldervloer met minerale wol?

 

Hoe kan je een vloer isoleren?Isolatiemortel vloerisolatie

Een geïsoleerde vloer heeft tig voordelen. Niet alleen helpt extra isolatie je energiefactuur laag te houden (12% van de warmte in je huis verdwijnt langs de grond), het comfort van een geïsoleerde vloer is eveneens niet te onderschatten. Het voelt aangenamer als je erover loopt - zeker met vloerverwarming - en storende voetstappen worden gedempt. Ook problemen met vochtigheid en schimmels kan je zo oplossen. Maar hoe moet je nu beginnen aan het isoleren van je vloer? Lees het hier.

Lees het volledige artikel

 

Hoe wordt een vloer geïsoleerd met platen?Vloerplaten leggen isolatie

Wil je je vloer isoleren, dan kan dat met isolatieplaten. Er zijn verschillende soorten en technieken waaruit je kan kiezen, de ene al makkelijker toe te passen dan de andere. Wie een dergelijke klus toch nog wat te uitdagend vindt, kan hulp inroepen van een vakman. In deze case werden professionals ingeschakeld voor de plaatsing van een EPS-isolatiemortel en EPS-platen. 

Lees het volledige artikel

 

Hoe isoleer je een zoldervloer met minerale wol?Zoldervloer isoleren

Wie de zoldervloer isoleert, verwarmt ook minder van zijn bouwvolume. En daar spaar je centen mee uit. Bovendien is het een klus die je gemakkelijk zelf kan aanpakken. De oude vloer van deze zolder werd uitgebroken, er werd een dampscherm geplaatst en tussen de steunbalken komt isolatiewol. Tot slot maken OSB-platen de zoldervloer beloopbaar.

Lees het volledige artikel

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

Japanse journalisten ontdekken Belgische vaccinexpertise

Een delegatie van Japanse journalisten bezocht vandaag Vaccinopolis in Antwerpen . Het bezoek maakt deel uit van een persreis die Japanse media deze week door België ondernemen om de biomedische expertise van ons land te leren kennen.

De geschiedenis van stevia

Stevia wordt ook wel eens het gesuikerde kruid van Paraguay of honingkruid genoemd. Het werd in de 16de eeuw door de Spaanse ontdekkingsreizigers vanuit Zuid-Amerika naar het vasteland meegebracht. Toch duurde het tot 1899 vooraleer de eerste, precieze botanische beschrijving van de plant werd gepubliceerd. Auteur was Dr. Bertoni. Nadien bleef het tot 1931 stil. Dat was het jaar waarin de wetenschappers erin slaagden om stevioside te isoleren. Tijdens de tweede wereldoorlog werd suiker schaars en kreeg stevia meer en meer aandacht. Er was echter geen mogelijkheid om de productie op te drijven waardoor de interesse snel verdween. In 1970 werd de zoethouder echter in Japan geïntroduceerd toen kunstmatige zoetstoffen daar niet langer op de markt werden toegelaten. Daardoor blijft stevia vooral op de Japanse en Koreaanse markt bijzonder populair. Sinds enkele jaren is de productie van de zoethouder in snelle ontwikkeling. Brazilië, Paraguay, Uruguay, Centraal-Amerika, de VS, China, Thailan

Vaccinatiechaos

Vandaag in mijn apotheek en in de huisartsenpraktijk van mijn echtgenoot was het hét onderwerp van de dag. Twijfelende risicopatiënten, geen anti-vaxxers, maar bezorgde patiënten krijgen geen antwoord in deze experimentele uitlatingen over een eenmalige vaccinatie.

De week van Murphy

Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine
Cookies

De Apotheker maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.